Samenwerking met Antes

Donderdag 29 juni ondertekenden Jantien Nagtegaal en Bas Molijn namens Zuidwester en Antes een samenwerkingsovereenkomst.

Met elkaar hand in hand
Antes en Zuidwester leveren zorg in Zuidwest-Nederland voor cliënten met een ggz of gz-zorgvraag. Een deel van de doelgroep die we bedienen heeft op een of meerdere momenten zorg vanuit zowel de geestelijke gezondheidszorg als de gehandicaptenzorg nodig. Daarom slaan onze organisaties letterlijk de handen in elkaar en gaan we een sectoroverstijgende samenwerking aan op één van de locaties van Zuidwester. Op deze locatie worden cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, zoals psychiatrische problematiek of verslavingsproblematiek en uitdagingen op maatschappelijk vlak, begeleid in een stap naar meer zelfstandigheid.

Passende zorg voor de cliënt
Doel van de samenwerking is om passende zorg te ontwikkelen voor deze cliënten, die zowel kwalitatief goed als doelmatig is. Dit wordt vormgegeven door de expertise en behandelingen van Antes beschikbaar te hebben op de locatie van Zuidwester. Zo kan over en weer sprake zijn van kennisuitwisseling. En kan vroegtijdig worden gesignaleerd hoe de vraag van de cliënt zich ontwikkelt, om terugval te voorkomen. Ook kan (vervolg)behandeling vanuit de ggz op de woonlocatie plaatsvinden, zonder dat de cliënt moet verhuizen. Een goed voorbeeld hoe sectoroverstijgende zorg in het voordeel van de cliënt kan werken. Zorgkantoren Zilveren Kruis en CZ ondersteunen het initiatief.