Wijnactie Lionsclub voor duofiets Zuidwester

Lions Club

Een duofiets met trapondersteuning is een lang gekoesterde wens voor de cliënten van Zuidwester die op Hernesseroord in Middelharnis wonen. Om deze wens uit te laten komen kunt u een steentje bijdragen door via de Lions Club Goeree-Overflakkee een prachtige selectie van witte en/of rode wijnen te bestellen. De unieke samenwerking met Wijnkoperij Van Eesteren maakt het mogelijk dat gemiddeld een kwart van de omzet naar dit mooie goede doel gaat.

Ilvia Witte, bewegingsagoog bij Zuidwester: “Lekker bewegen zorgt voor ontladen van lichaam en geest. Er wonen bij ons veel cliënten die niet kunnen praten. Daardoor kunnen zij niet aangeven wanneer er iets dwars zit bij hen. Door te bewegen kunnen deze cliënten de spanning in hun lijf en hoofd er lekker uitgooien.”

“Met een duofiets kunnen ook cliënten die rolstoel gebonden zijn lekker fietsen. De benen gaan mee in de beweging en dat vinden ze heerlijk. Hierdoor wordt ook de belevingswereld vergroot en kan de cliënt eens wat verder dan een rondje bos op Hernesseroord.”

Meer dan 200 cliënten kunnen de fiets gebruiken
“Het leuke van een duofiets is dat je naast elkaar zit. Het contact wat je dan met elkaar hebt is van grote waarde. Je kunt elkaar in de ogen kijken, aanraken, een praatje maken, liedjes zingen en écht plezier maken met elkaar. Een duofiets voor onze afdeling bewegingsagogie van Zuidwester betekent dat de fiets door alle cliënten van Hernesseroord, meer dan 200, gebruikt kan worden. We willen heel graag een duofiets met elektrische trapondersteuning, omdat we hiermee ook door natuurgebied de Vliegers kunnen fietsen of naar het Havenhoofd.”

Wijn bestellen
Wilt u ook een steentje bijdragen aan de duofiets voor Zuidwester? U kunt wijn bestellen door een formulier te downloaden op de website goereeoverflakkee.lions.nl. Vul dit formulier volledig in en mail het vervolgens vóór 21 november naar goeree.overflakkee@lions.nl. Het is ook mogelijk om een volledig ingevulde bestellijst af te geven bij een lid van de Lionsclub Goeree-Overflakkee of in de wijnenwereld winkel aan de dorpsweg 26 te Sommelsdijk. Levering op Goeree-Overflakkee is gratis.