Zuidwester doet mee aan de landelijke Zorg voor Energie campagne

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn (r) en Sjoerd Feenstra (l), manager van de ondersteunende diensten en tevens de aanvoerder van het Greenteam bij Zuidwester hesen samen de campagnevlag bij het hoofdkantoor van Zuidwester in Middelharnis.

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers in de campagneweek Zorg voor Energie van 9 t/m 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. Ook Zuidwester doet mee met 1.600 medewerkers op bijna 200 zorglocaties.  

Samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder van duurzaamheid van de gemeente Goeree-Overflakkee Jaap Willem Eijkenduijn was aanwezig om samen met Sjoerd Feenstra, manager van de ondersteunende diensten en tevens de aanvoerder van het Greenteam bij Zuidwester, het startsein te geven voor de campagne. Dat deden ze door bij het hoofdkantoor van Zuidwester in Middelharnis de campagnevlag te hijsen. "Niet alleen waardeer ik het initiatief van Zuidwester om als een van de grootste werkgevers op ons eiland deel te nemen aan deze campagne, maar ik beschouw het als een hele positieve stap voor Goeree-Overflakkee. Energie besparen en verduurzamen is iets waar we samen met maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners hard aan werken. En het is dan ook heel mooi om te zien dat Zuidwester hier op deze manier mee aan de slag gaat," benadrukt de wethouder.

Draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers 
Angélique Koevoets: "Als bestuurder van Zuidwester ben ik verheugd om deel te nemen aan de campagneweek Zorg voor Energie. Onze zorgorganisatie werkt al aan het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Om écht een verschil te kunnen maken is draagvlak en betrokkenheid van álle medewerkers in de organisatie van groot belang. Tijdens de campagneweek vragen wij de medewerkers op een positieve en speelse manier om te letten op het energieverbruik in de organisatie. Met als doel een bijdrage leveren aan een duurzame wereld en een lagere energierekening voor Zuidwester. Dit doen wij én 220 andere zorgorganisaties in de campagneweek.”

Verduurzaming op de werkvloer én thuis
Met de campagne zet onder andere Zuidwester de medewerkers aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo mogelijk ook thuis. Het delen van kennis en ervaring over hoe eenvoudig bij te dragen, geeft al veel inzicht in groenere zorg. Dit gebeurt door middel van handige bespaartips voor op het werk en thuis. Terugdringen van verspilling, kijken naar hergebruik en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol. 

Over de campagne 
Met de energiebesparingscampagne Zorg voor Energie zetten zorgorganisaties hun medewerkers aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo ook thuis. Met de campagne wil Milieu Platform Zorgsector (MPZ) verduurzaming van organisaties in de zorg versnellen, samen met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Zo’n 220 zorgaanbieders met meer dan 520.000 zorgprofessionals en zo’n 4.200 zorglocaties nemen deel aan de campagne, die loopt van 9 tot en met 13 oktober 2023. 
 

Campagne Zorg voor Energie