Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur van Zuidwester. De Raad van Toezicht kijkt mee met wat er speelt binnen de organisatie. De Raad van Toezicht houdt ook in de gaten of het financieel goed gaat bij Zuidwester.
 

Momenteel bestaat de Raad van Toezicht uit vier leden. De leden worden gekozen voor vier jaar. Daarna kan een lid nog één keer opnieuw lid zijn.


Wil je contact met de Raad van Toezicht? Stuur een e-mail naar het secretariaat naar rvb@zuidwester.org.

 

Raad van ToezichtH.A. (Huybert) van Eck
Voorzitter Raad van Toezicht


Huybert van Eck heeft jarenlange ervaring als bestuurder bij verschillende ziekenhuizen en aan de zorg gelieerde organisaties. Per 1 november 2021 is hij voorzitter Raad van Toezicht bij Zuidwester. Hij bekleedt bij verschillende organisaties een rol als toezichthouder. Zo is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Allévo en van Perspekt. Tevens is hij lid Raad van Toezicht bij Samergo en Dianet. Ook werkt Huybert als arbiter bij Stichting Scheidsgerecht Gezondheidszorg, MfN-registermediator, regio-ambassadeur bij NVTZ, partner bij Kasius & Partners en eigenaar van CarpeNexus. 

Lid van de Remuneratiecommissie van Zuidwester.
Benoemingsperiode 1e termijn: 1 november 2021 tot 1 november 2025
 


Raad van ToezichtS.E. (Saskia) van Opijnen
Vicevoorzitter Raad van Toezicht

Saskia van Opijnen heeft een ruime ervaring met organisaties in verandering. In de loop der tijd heeft zij diverse directie- en bestuursfuncties vervuld. Tot 1 maart 2020 was zij directeur- bestuurder bij Noorderbreedte. In het voorjaar was zij interim algemeen directeur bij Dignis, en vervulde zij een adviesrol bij Topaz. Per 1 juli 2020 werd ze benoemd tot bestuurder bij ouderenzorg organisatie Avoord, en per oktober 2020 tevens tot bestuurslid bij Topcare. Bovendien is zij sinds september 2019 Lid Raad van Toezicht van Bink Kinderopvang. Saskia van Opijnen is benoemd op voordracht van de Ondernemingsraad en is sinds november 2015 Lid Raad van Toezicht.

"Ik ben van kijken naar en denken in mogelijkheden en kansen, in plaats van beperkingen. Alleen daarom al vind ik het prachtig om als toezichthouder bij Zuidwester betrokken te zijn!"
 

Voorzitter van de Remuneratiecommissie en de Auditcommissie van Zuidwester.
Benoemingsperiode 2e termijn: 1 november 2019 tot 1 november 2023
 


Raad van ToezichtT.J. (Tanja) ten Berge
Lid Raad van Toezicht

Tanja ten Berge heeft veel ervaring met het begeleiden en adviseren van organisaties in de zorg bij ontwikkel- en verandertrajecten. Zij is voormalig partner van de zorggroep van adviesbureau Twynstra Gudde. Momenteel is zij verandermanager bij Kentalis. Tanja ten Berge is lid Raad van Toezicht sinds 1 februari 2016.

“Ik vind het belangrijk voortdurend de aandacht te richten op datgeen waar het in de zorg om draait: de interactie tussen cliënt, verwant en professional. Vanuit mijn rol als toezichthouder wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.”

Aandachtsgebied: Organisatieverandering
Voorzitter van de Kwaliteitscommissie van Zuidwester.

Benoemingsperiode 2e termijn: 1 februari 2020 tot 1 februari 2024
 


Raad van ToezichtE. (Evelyn) Lindeman
Lid Raad van Toezicht

Evelyn Lindeman is voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijndam Revalidatie. Ze heeft een brede ervaring, waarbij de rode draad is de combinatie van, initiatief, doorzettingsvermogen en coachend leiderschap om grote en noodzakelijke veranderingen in complexe organisaties tot het beoogde resultaat te leiden. In de afgelopen jaren had Evelyn verschillende directie- en bestuurlijke functies met organisatiebreede eindverantwoordelijkheid. Naast haar loopbaan bekleedde ze diverse commissariaten, waarvan twee in de functie van voorzitter. Op dit moment is Evelyn lid van de Raad van Commissarissen bij Vivare en tevens lid van de auditcommissie. Ook is zij lid van de Advies Commissie investering Eneco gelden bij de Gemeente Rotterdam en gastdocent van de Leergang Women on Boards bij Deloitte.

 
"Als bestuurder heb ik voortdurend oog voor mijn omgeving, waarbij ik steeds de balans respecteer tussen mens en resultaat. Door ook zitting te hebben in een toezichthoudende functie schakel ik moeiteloos aan beide kanten van de tafel. Als persoon ben ik gedreven en resultaatgericht, waarbij optimistisch, zelfverzekerd, diplomatiek en humor mijn belangrijkste sleutelwoorden zijn."
 
Aandachtsgebied: Financiën
Lid van de auditcommissie van Zuidwester.

Benoemingsperiode 1e termijn: 1 januari 2021 tot 1 januari 2025

 

J.W. (Jan-Willem) Meijer
Lid Raad van Toezicht

Per 1 juni 2023 versterkt Jan-Willem Meijer de Raad van Toezicht als lid. De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en NAH ligt Jan-Willem Meijer aan het hart. Hij is al lange tijd nauw betrokken bij de gehandicaptenzorg. Zo was hij consulent revalidatiearts in de verstandelijk gehandicaptenzorg en NAH-zorg en 8 jaar lang vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Prisma.  In juli 2023 start hij vanuit zijn medisch specialistische en bestuurlijke expertise als zelfstandig adviseur en stopt hij als voorzitter Raad van Bestuur van De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.

Aandachtsgebied: Kwaliteit van Zorg
Lid van de Kwaliteitscommissie van Zuidwester

Benoemingsperiode 1e termijn: 1 juni 2023 tot 1 juni 2027Hier lees je de visie op toezicht voor de uitoefening van de taken en rollen van de Raad van Toezicht. 

 

Inspirerende verhalen

“Je maakt direct deel uit van het team”
Medewerker dagbesteding

Lees verhaal