Zo lang bij dezelfde werkgever, dat doen weinig mensen haar na. Betsy kwam op 9 juli 1973 in dienst bij Hernesseroord (dat later Zuidwester werd) en is de organisatie altijd trouw gebleven. "Ik ben in 1976 een maand uit dienst geweest na het behalen van mijn zorgdiploma en in 1978 ben ik zes maanden gestopt met werken na de geboorte van ons eerste kind. In die tijd was parttime werken namelijk nog niet mogelijk. Toen ben ik in april 1979 weer aan de slag gegaan als avondhoofd en dit heb ik 17 jaar gedaan", vertelt ze.

Leren & ontwikkelen binnen de organisatie
Toen deze functie wegviel, begon Betsy op de administratie van Zuidwester als typiste van zorgplannen. Daarna volgde ze een opleiding tot secretaresse, werd ambtelijk secretaris geworden van de Ondernemingsraad en begon tegelijkertijd als assistent bij de salarisadministratie. "Vervolgens heb ik een opleiding loonadministratie gedaan en daar werk ik nu nog steeds tot ik op 18 april aanstaande van mijn pensioen mag gaan genieten. Met de opkomst van het digitale werken heb ik me ook actief beziggehouden met de inrichting van Youforce en deed ik Applicatiebeheer tot het professioneler werd overgenomen. In de bijna 50 jaar Zuidwester heb ik dus meerdere functies en daardoor is het ook altijd leuk gebleven voor mij om er te werken." 
 
Betsy laat weten de afgelopen 49 jaar ongelooflijk veel te hebben meegemaakt. "Hele leuke dingen, maar ook minder leuke gebeurtenissen. Bijzonder is ook dat ik bij Zuidwester mijn man heb gevonden. Toen hij kwam te overlijden in 1995 heb ik heel veel steun ondervonden van collega’s en bewoners van Hernesseroord." Ze voelt zich dan ook erg betrokken bij Zuidwester en alle mensen die erbij horen. "Het zal heel vreemd zijn om in april afscheid te nemen, maar ook weer wel goed. Het is mooi geweest."
 

VerhalenBekijk alle verhalen