Beeldende therapie

Wat is beeldende therapie? 
Beeldende therapie is een behandelvorm waarbij je aan de slag gaat met creatieve materialen. Deze therapie kan helpen als je het lastig vindt om over je problemen te praten. Door met potlood, krijt, verf, steen, klei of een andere materiaal te werken kom je in contact met wat je voelt en leer je hier uiting aan te geven. Ook word je gestimuleerd om te ontdekken hoe moeilijke zaken voor jou werken en wat voor jou anders kan of mag hierin. Je kan oefenen met het voelen, uiten en veranderen van gedrag. Beeldende therapie is een onderdeel van vaktherapie.
 

Beeldende therapie: 

  • Gaat uit van jouw hulpvraag. De therapeut zoekt samen met jou een passende werkvorm en materialen. 
  • Zorgt ervoor dat je een tastbaar en concreet product maakt, waardoor je iets in handen hebt en letterlijk afstand kan nemen. ​​​​​​Zo kan je het werk van een afstand bekijken, aanpassen, mee naar huis nemen of misschien juist loslaten.
  • Kan een mooie aanvulling zijn om zonder woorden iets te zeggen wanneer woorden te kort schieten. 
  • Voor beeldende therapie hoef je geen mooie kunst te kunnen maken, het gaat om het proces.
     

Beeldende therapie

Wil je een afspraak maken? Of heb je een vraag over beeldende therapie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. Ben je niet bij Zuidwester in zorg? Meld je dan aan bij de polikliniek.

Neem contact op

Inspirerende verhalen

“Ik voel me hier als een vis in het water”
Ambulant medewerker Eigenz

Lees verhaal