Psychomotorische therapie

Wat is psychomotorische therapie? 
Psychomotorische therapie, oftewel PMT, is een behandelvorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om een gedragsverandering te bereiken. Door sport en spel of lichamelijke oefeningen kom je in beweging of sta je juist stil bij jouw ervaringen. Zo leer je om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen (beter) te herkennen en begrijpen. PMT is een onderdeel van vaktherapie.

Psychomotrische therapie is meestal in een kleine gymzaal. Bijvoorbeeld een gymzaal van Zuidwester of van een school. Het is vaak ook mogelijk om deze therapie op een andere locatie, zoals thuis of buiten aan te bieden. Per zorgvraag bekijken we de mogelijkheden.
 

De therapeut:  

  • Maakt gebruikt van de kracht van ‘het in beweging komen’ om persoonlijke doelen te bereiken.

  • Helpt jou om weerbaarder, assertiever en zelfverzekerder te worden.

  • Leert jou ook hoe je moet reageren in bepaalde situaties. Er wordt daarbij altijd gekeken naar jouw mogelijkheden in plaats van beperkingen.
     

Meer informatie
Wil je een afspraak maken met een psychomotorisch therapeut? Of heb je een vraag over Psychomotorische therapie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers van het Klant Contact Centrum.

 

Psychomotorische therapie

Wanneer je te maken hebt met psychosociale problemen en/of psychiatrische stoornissen kan vaktherapie helpen. Vaktherapie is een verzamelnaam voor verschillende therapieën. Bij Zuidwester wordt Muziektherapie en Psychomotorische therapie aangeboden.

Inspirerende verhalen

‘Vooral op het gebied van heftig probleemgedrag kun je het verschil maken als manager.’
Medewerker wonen

Lees verhaal