Angie Coulier (18 jaar) zat in het vierde jaar van de opleiding Jeugd- en gehandicaptenzorg op het Vesaliusinstituut in Oostende (België), toen ze hoorde van de mogelijkheid om een buitenlandse stage te doen met volwassenen met een beperking. Angie vond dit zeer interessant en hoorde er veel goede verhalen over, waarna ze besloot ervoor te gaan. .
 
“Samen met drie studiegenotes kwam ik terecht bij Zuidwester en wel op de locaties ’t Want, Sfeer & Meer en de Kunstwereld op Hernesseroord te Middelharnis”, vertelt Angie. “Hier hebben we twee maanden stagegelopen. De stage heeft mij als persoon echt gevormd. Ik ben gegroeid op verschillende vlakken. Ik ben socialer geworden, ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb geleerd om dingen zelfstandiger te doen en dat niet alleen op stage maar ook in het huisje waar we verbleven. Je leert koken en het huishouden doen en dan nog eens op tijd zijn met de verslagen. Dit is zeker niet gemakkelijk. Ik ben een ander persoon geworden. Ik kan bepaalde eigenschappen vertellen over mezelf wat ik voorheen nog niet kon.”

"Ik ben socialer en zelfstandiger geworden door deze stage"

Dankbaarheid en liefde
"Moest ik in het werkveld terecht komen met mensen met een beperking zou ik het liefst bij de volwassenen staan. De dankbaarheid en de liefde die je krijgt, is een zeer speciaal gevoel bij volwassenen. Je krijgt dankbaarheid die je normaal nooit op die manier kunt verkrijgen. Ook heb je heel veel verantwoordelijkheid en dit is een zeer belangrijk punt als je met volwassenen met een beperking wilt werken. Jij bent de tweede hand van de persoon, waar hij of zij het niet meer zelfstandig kan."

Jezelf leren kennen
"De stage was zinvol. Ik heb veel geleerd over het omgaan met mensen met een beperking. Ook heb ik veel geleerd over mijzelf, hoe ik ben en hoe ik wil zijn. De stages doen zeer veel met jou, het kan je tegenvallen en meevallen. Maar mijn stages zijn allemaal meegevallen en ik heb mijzelf volledig leren kennen. Een zelfzeker, behulpzaam en een veelzijdig iemand."

 

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen