Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding.

“Sinds bijna twee jaar werk ik bij Zuidwester en dat is mijn beste keuze ooit.”, zegt Colinda. “Ik hou van koken en creatief bezig zijn en vind het gezellig om met collega’s te werken.”

Zoveel mogelijk zelf doen
“De cliënten bereiden en serveren eten en drinken in de lunchroom. In het winkeltje verkopen ze wat ze in het atelier maken, zoals Zeeuwse producten en cadeauartikelen. Daarnaast verzorgen ze de pakketdienst van Homerr, waardoor steeds meer Goesenaren De Hippe Zeeuw weten te vinden.” Colinda helpt met alles mee, maar begeleidt vooral de cliënten in het zoveel mogelijk zelf doen. “We delen werk op in losse taken, zodat iedereen kan meedoen en trots kan zijn op wat we samen bereiken.”

K3
Al heel jong wist Colinda dat ze later wilde werken met mensen met een beperking. “Op de basisschool zat ik in de klas met een meisje met het Down-syndroom. Ik vond het fijn om haar te helpen en kwam voor haar op wanneer ze gepest werd. Van dansen op K3 werd ze zó blij. Ik heb nooit hoeven nadenken over wat ik wilde worden. De zorg is het voor mij!”

Fotografie: Uitgeverij De Bode

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen