22 jaar geleden heeft Corrine Vroedsteijn al als invalkracht bij Zuidwester gewerkt. Ze koos echter een andere weg en ging werken in een winkel en de tuinbouw. Maar het begon toch weer te kriebelen... Dus startte ze als flexwerker dagbesteding bij Zuidwester en werd in mei 2017 ondersteunend medewerker wonen op Volkerakpad 8 in Middelharnis.

“Ik heb daar een contract van 14 tot 30 uur en werk ook nog als flexwerker op verschillende woningen. De acht bewoners van Volkerakpad 8 hebben een cognitief vermogen van nul tot twee jaar. Ze kunnen niet zelfstandig invulling geven aan hun leven, dus wij ondersteunen ze in alles. Het is zo mooi dat je wat voor hen kunt betekenen en daar krijg je zoveel voor terug. Al is het vaak maar iets heel kleins, zoals een glimlach!” 

 

Corrine heeft via het Leerplein van het Leercentrum eerst weer alle verplichte cursussen gevolgd. “Je bent nooit te oud om te leren en ik sta ook open voor nieuwe dingen. Zo bezocht ik laatst de Kennis & Cultuurdag. Daar kreeg ik weer allemaal tips die ik kan gebruiken. Mooi dat Zuidwester dat allemaal biedt. Wat me wel opvalt, is dat het best een grote organisatie is. Je moet soms veel paden bewandelen om iets voor elkaar te krijgen. En voor sommige cliënten zouden meer uren welkom zijn, want je komt vaak tijd tekort. Of tenminste wat meer vrijwilligers, om wat vaker even met ze te wandelen of zo.” Al met al heeft Corrine geen spijt van de overstap naar de zorg. “Het is een mooi beroep. Ik probeer me altijd te verplaatsen in de ander: zoals je zelf behandeld zou willen worden, zo moet je ook omgaan met je cliënten. Maar alléén lukt dat niet, je moet het samen doen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Want iedereen is immers uniek.”

 

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen