Cynthia wilde graag aan het werk. Toen het haar niet lukte om zelf een geschikte baan te vinden kwam ze in contact met Zuidwester voor Werk. Ze werkt en leert nu bij Scorpions Security uit Breda. “Het beveiligen van gebouwen en evenementen is helemaal mijn ding.”
Orde houden tijdens een voetbalwedstrijd, een object beveiligen tegen ongewenste bezoekers of de veiligheid bewaken bij een groot evenement. Cynthia Beljaars draait er haar hand niet voor om. Ze heeft net het project Rugdekking bij beveiligingsbedrijf Scorpions Security uit Breda met succes afgerond. “Ik zat al een tijdje thuis en wilde graag aan het werk, maar ik kon geen leuke baan vinden. Toen ben ik via mijn persoonlijk begeleidster Coby Kiewit bij Zuidwester voor Werk terecht gekomen”, vertelt Cynthia. “Jobcoach Herman van Diepstraten stelde het project Rugdekking voor. Toen ik daar kennis mocht maken bleek het ook echt iets voor mij te zijn.”
Vanuit project naar contract en BBL-opleiding
Gedurende twaalf weken volgde Cynthia cursussen op gebied van beveiliging en veiligheid en maakte ze kennis met de verschillende werkzaamheden van het bedrijf tijdens voetbalwedstrijden van NAC. En met succes, want sinds kort heeft ze een contract gekregen bij Scorpions en volgt ze er een BBL-opleiding tot beveiliger 2. “Tot nu toe bevalt het werk en de opleiding erg goed. Ik heb de beveiliging altijd al leuk gevonden. Soms moet ik een paar weken achter elkaar naar school en dan is het weer vooral werken. Tijdens voetbalwedstrijden of evenementen bijvoorbeeld, maar we beveiligen ook allerlei gebouwen en andere objecten. Nu ben ik aan het werk bij Fort Oranje in Rijsbergen. De camping is ontruimd en wij zorgen ervoor dat er geen onbevoegden op het terrein komen. Heel afwisselend dus en dat maakt het leuk. Het kan soms ook best spannend zijn, maar ik ben niet bang. Ik durf gerust op iemand af te stappen en als het nodig is kunnen we versterking oproepen. Ik heb mijn plekje hier wel gevonden en hoop nog lang bij Scorpions te kunnen blijven. De beveiliging is echt mijn ding.”

Nieuw perspectief bieden
Herman is blij te horen hoe enthousiast Cynthia is over haar werk en opleiding bij Scorpions. Hij kent haar al uit de tijd dat hij nog woonbegeleider was bij Zuidwester. “Cynthia woont zelfstandig. Via haar persoonlijk begeleider Coby is ze bij mij terecht gekomen omdat ze hulp kon gebruiken in haar zoektocht naar werk. Na een gesprek met het UVW kregen we groen licht voor het traject Werkfit Maken, een re-integratietraject om mensen met ondersteuning klaar te maken voor een betaalde baan.” Het project Rugdekking leek hem echt iets voor Cynthia. Project Rugdekking is een initiatief van Stichting Schouders Eronder in samenwerking met NAC Breda en Scorpions Security en heeft als doel jongeren tussen 17 en 28 jaar zonder werk of opleiding perspectieven te bieden op de arbeidsmarkt. “Cynthia was zelf ook direct enthousiast en vol goede moed is ze het project ingegaan. Dat ze nu succesvol is uitgestroomd richting een BBL-traject bij Scorpions is natuurlijk helemaal fantastisch.” Herman begeleid als jobcoach van Zuidwester voor Werk in de regio West-Brabant momenteel 12 cliënten naar passend werk. Een betaalde baan is niet altijd het doel. Een zinvolle daginvulling vinden is volgens hem zeker zo belangrijk.
Klik hier voor meer informatie over Zuidwester voor Werk.

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen