Marja is de zus en mentor van één van onze cliënten en heeft sinds januari 2021 toegang tot het Cliënt Verwant Portaal. “De timing van dit portaal kwam voor mij heel goed uit”, begint Marja. “Mijn broer woonde voorheen vlak achter mij, waardoor ik heel gemakkelijk even langs kon. Sinds eind 2020 is hij verhuisd. Nu hij verder weg woont, kan ik niet zo gemakkelijk even bij hem langs. Doordat ik nu de rapportage in kan zien, weet ik toch hoe het met hem gaat en hou ik korte lijntjes met zijn begeleiders. Dat geeft mij rust. Ik vind het echt een uitkomst.”

“In overleg met de persoonlijk begeleider van mijn broer ben ik de enige die toegang heeft tot het portaal, dus niet hijzelf.  Dit om diverse redenen. Eén keer per week kijk ik in het portaal. Ik kijk bewust niet elke dag om toch een beetje afstand te houden. Als ik weet dat hij niet zo lekker in zijn vel zit, kijk ik wel wat vaker. Ik bel hem sowieso één keer per week om te vragen hoe het gaat.” 

“Wat ik ook fijn vind aan het portaal is dat ik zelf een bericht kan plaatsen of kan reageren op de rapportage. Zo kan ik tips geven of een suggestie doen. Als ik ergens mee zit, bel ik natuurlijk even. Ik vind het portaal echt een verbetering in het betrekken van de verwanten bij de geboden zorg.”

Lees hier meer over het Cliënt Verwant Portaal. 

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen