Jan van der Meulenwoont al 45 jaar bij Zuidwester. Op negentienjarige leeftijd kwam hij binnen als nieuwe bewoner op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. “Ik vond het moeilijk om thuis weg te gaan, maar uiteindelijk was het wel beter. Sinds drie jaar heb ik een kamer in de woning aan de Haringvliet en daar ben ik blij mee. Het huis is heel mooi en ruim en ik kan het goed vinden met de andere bewoners en de medewerkers.”

Altijd actief
Jan kan niet lopen, maar dit weerhoudt hem er niet van om actief te zijn. “Van maandag tot en met donderdag ga ik ’s ochtends naar dagbesteding ‘Maatwerk’. Als het mooi weer is veeg ik buiten de stoepranden. Vroeger zat ik ook weleens op de grasmaaier, maar dat lukt me helaas niet meer.
Als het slecht weer is haal ik computeronderdelen uit elkaar om te recyclen. Schuren en verven doen we soms ook. Om de week werk ik op vrijdag in het restaurant Dok 16. Dan poets ik het bestek.” Medezeggenschap vindt Jan heel belangrijk. Hij zit in de bewonersraad. “Daar zeg ik alles voor de mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen.”

Voor gezelligheid is Jan altijd in. Hij gaat graag naar de bingo, de muziekmiddagen, danceclub The Hit en het nazomerfeest op het terrein. “Wat ik echt niet wil missen is de jaarlijkse Truckrun en de vakantie met Zuidwester. Ik ben al op veel verschillende plekken geweest.”

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen