Investeren in jezelf is altijd de moeite waard. Woonbegeleider Joost werkt al vijftien jaar bij Zuidwester. “In het verleden heb ik wel een opleiding gedaan, maar ik wilde professionaliseren en heb ambitie. Tijdens functioneringsgesprekken bleek dat een aanvullende MZ-opleiding dan wel nodig is. Dus zat ik de anderhalf jaar lang op donderdag in een leslokaal. De beroepsopleiding is heel competentiegericht. Naast lessen van een docent waren er gastlessen die ingingen op bepaalde expertises. Die kon ik meteen toepassen op de werkvloer!” 

Voor Joost was de combinatie werk en privé in balans: “Toen ik aan de opleiding begon, hadden we net een kindje gekregen. Door de gebroken nachten en mijn onregelmatige werk was het soms best pittig. Vooral het leerwerk rond de examens; het volgen van de lessen kostte me juist helemaal geen energie. Dat mocht ik ook onder werktijd doen.” 

Hij vertelde na afloop vol enthousiasme over de opleiding: “Ik heb meer toekomstperspectief. Door te blijven leren neem je jezelf, je collega’s en de zorg voor je cliënten meer serieus. Wat dat betreft had ik het vijf jaar geleden al moeten doen; ik heb er absoluut geen spijt van!” 

Inmiddels is Joost veranderd van werk binnen onze organisatie. Naast zijn baan als ambulant begeleider bij Eigenz, onderdeel van Zuidwester, is hij ook werkzaam als trainer bij Het Leercentrum van Zuidwester. "een super leuke combinatie", aldus Joost.

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen