Al van kinds af aan is Mädchen van Ardenne iemand die graag iets voor een ander betekent. Als ze na haar afstuderen niet meteen een volledige baan vindt, besluit ze op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk. Daar komt een mooie vriendschap uit voort met Jennifer Hessler die bij Zuidwester woont en werkt aan de P.J. Bliekstraat in Spijkenisse. En die meiden lachen sindsdien wat af met zijn tweeën!

Met haar diploma van de studie pedagogiek op zak, kon Mädchen op oproepbasis als pedagogisch medewerker aan de slag bij Humankind kinderopvang in Rozenburg. Een hele leuke baan, maar met haar nul-urencontract had ze nog veel tijd over. Mädchen: ”Mijn zoektocht verschoof dus van een baan naar een zinvolle maar vooral ook leuke manier om mijn resterende vrije tijd in te vullen. Via een website met aanbod van vrijwilligerswerk kwam ik in contact met een vrijwilligerscoördinator van Zuidwester. Zij stelde me als maatje voor aan Jennifer.”

Toe aan een vriendin
Het idee om gekoppeld te worden aan een maatje om leuke dingen mee te doen, moest even dalen bij Jennifer. Ze had een vervelende tijd achter de rug, waardoor haar vertrouwen in mensen was beschadigd. Telkens als het idee van een maatje werd geopperd stribbelde Jennifer tegen, maar na verloop van tijd begon het hebben van een echte vriendin te missen. Toen zelfs haar moeder aangaf dat een vriendin haar goed zou doen, ging ze overstag. Jennifer: "Daar ben ik nu heel blij om. Toen ik Mädchen voor het eerst ontmoette was ik best zenuwachtig, maar het klikte meteen. Nu ben ik ervan overtuigd dat ik geen betere vriendin had kunnen treffen!”

Samen op pad
De eerste keer dat Mädchen en Jennifer elkaar zagen dronken ze samen een kopje thee, maar al snel werden de afspraakjes uitbundiger. Mädchen: “De tweede keer hebben we samen bij mij thuis de kerstboom opgetuigd en frikadellen gegeten. We zijn al naar de bioscoop geweest waar we Marco Borsato tegenkwamen. Wij staan met hem op de foto natuurlijk! Een dagje Efteling hebben we ook al gedaan.” Allemaal leuke dingen, maar als het aan Jennifer ligt voegen ze snel ook een concertbezoek aan dat lijstje toe. Ze is een enorme metalfan. 

Blij met elkaar
Hoewel metal niet per se haar eigen muziekstijl is, heeft Mädchen ook wel zin in een concertbezoek met Jennifer. Mädchen: “Ik vind heel veel muziekstijlen leuk, dus ook het wat stevigere genre. Bovendien maakt het niet uit waar we naar toe gaan want met Jennifer is het altijd gezellig. Ze is heel makkelijk ergens mee naar toe te nemen, want als ze goed in haar vel zit kletst ze met iedereen.” Nu er toch wat complimenten op tafel liggen, deelt Jennifer er ook meteen een paar uit: “Ik ben heel erg blij dat Mädchen in mijn leven is gekomen. Ik heb wel eens eerder een vriendin gehad, maar die heeft me teleurgesteld. De vriendschap met Mädchen voelt heel goed. Al na een half jaar beschouwde ik haar als een beste vriendin, eigenlijk zelfs als een zus! Ze kan me behoorlijk aan het lachen krijgen en als ik iets niet prettig vind, dan kan ik dat gewoon zeggen en dan houdt ze daar rekening mee.”

Over het feit dat de vriendschap voort is gekomen uit vrijwilligerswerk hebben Mädchen en Jennifer het nooit. Mädchen: “Het is logisch dat er in het begin wat formaliteiten zijn als je als maatjes aan elkaar gekoppeld wordt, maar dat contract zegt ons helemaal niets. We zijn gewoon leeftijdgenoten die samen lol hebben en leuke dingen met elkaar doen. We go with the flow.”

In goede en slechte tijden
Vriendschap betekent dat je er voor elkaar bent. Dus niet alleen als er leuke dingen op het programma staan, maar ook als het bij een van de twee even wat minder gaat. Mädchen: “We appen en bellen elkaar over leuke dingen, maar ook wel eens om stoom af te blazen." 

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen