Home Leeractiviteiten vrijwilligers

Leeractiviteiten vrijwilligers

Bepaal wat je nog wilt leren
Om te bepalen wat je nog wilt leren of ontwikkelen in jouw werk als vrijwilliger, zou je de Leermeter in kunnen vullen. Dit is een scorelijst om jouw houding ten opzichte van iemand met een verstandelijke beperking te beoordelen. Een makkelijke manier om stil te staan bij hoe je omgaat met de cliënt(en) die je als vrijwilliger helpt. Als het invullen van de lijst vragen oproept, neem dan gerust contact met ons op.

 

Feedback geven
Communicatie tussen mensen is niet eenvoudig. Soms is iemand niet duidelijk, begrijp je elkaar verkeerd of loopt het gewoon niet lekker in de samenwerking. Het is goed om dat te bespreken. Een goede manier is om elkaar dan feedback geven. Maar wat is feedback en hoe geef je dat op een goede manier? Onderstaand filmpje helpt hierbij.

 

<filmpje nog invoegen>

Wandelen met een rolstoel
Bekijk hier praktische tips hoe je het beste kunt wandelen met een rolstoel.

 

Het geven van eten en drinken
Als je een cliënt helpt met eten en drinken, dan is het belangrijk dat je dit op een manier doet die prettig is voor de cliënt. Bekijk hier de folder met praktische tips.

 

Omgaan met probleemgedrag
Het kan voorkomen dat mensen met een verstandelijke beperking gedrag vertonen dat moeilijk te begrijpen is. Het kan onverwacht zijn en vaak is het nodig om dan wel te reageren. Maar hoe doe je dat dan? Deze e-learning module geeft je meer inzicht in moeilijk verstaanbaar gedrag.

 

Zelfredzaamheid
Door het volgen van deze korte e-learning kun je jezelf basiskennis over de mogelijkheden van zelfredzaamheid bijbrengen.

 

Omgaan met obese cliënten
In deze e-learning leer je hoe je respectvol, ergonomisch en professioneel kunt omgaan met obese cliënten.

 

Vrijheidsbeperkende maatregelen
Leven in vrijheid is belangrijk voor iedereen en dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar wanneer beperk je iemands vrijheid? Wat kun je wel en niet doen? Deze e-learning module leert je hoe om te gaan met vrijheidsbeperking.