De leerlijnen helpen jou op zoek te gaan naar leeractiviteiten die passend zijn bij jouw leervragen. De leerlijnen zijn ingedeeld op thema en doelgroep. Kies één of meerdere leeractiviteiten voor jezelf en/of jouw team, die helpen om de ondersteuningsvraag van de cliënt te kunnen beantwoorden.

 

Weet je niet wat je zoekt? Dan geven de leerlijnen inzicht in de mogelijkheden.

De leerlijnen bieden inzicht in de mogelijkheden om jouw leervraag te beantwoorden. Zo kun je als team bijvoorbeeld behoefte hebben aan leeractiviteiten die helpen bij de ontwikkeling richting een zelfverantwoordelijk team. Door de leerlijn ‘Zelfverantwoordelijk team’ te bekijken krijg je inzicht in alle mogelijkheden. Misschien staan er wel opties tussen waar je zelf nog niet aan had gedacht!

 

Welke leerlijnen zijn er?
Zoek de leerlijn bij de doelgroep waaraan jij ondersteuning biedt. Het Leercentrum heeft de volgende leerlijnen ontwikkeld:

 

 

Hoe werken de leerlijnen?
De leerlijnen kunnen je ondersteunen om jouw leervraag volledig en passend bij jouw werksituatie te kunnen beantwoorden. Hieronder vind je de stappen hoe je dit kunt aanpakken:

  1. Je hebt een heldere leervraag óf je vraagt het Leercentrum hierbij om hulp en vraag een ‘leervraag inventarisatie’ aan.
  2. Ga naar de website van het Leercentrum
  3. Denk na over welke leerlijn(en) bij jouw leervraag past/passen
  4. Bekijk de verschillende leerlijnen
  5. Open de leeractiviteiten die aansluiten en lees de omschrijvingen
  6. Zoek de kosten van de leeractiviteit op
  7. Overleg met je team de inhoud en kosten van de leeractiviteit. Besluit samen of je inschrijft voor de leeractiviteit.
  8. Vul de teamtool in om te onderzoeken of het binnen het budget valt. Is dit niet het geval ga dan het gesprek aan met je zorgmanager.
  9. Sluit het aanbod niet helemaal aan bij jouw leervraag? Neem dan contact op met het Leercentrum. Zij kunnen je helpen om een leeractiviteit aan te laten sluiten bij jouw leervraag en praktijk.
  10. Schrijf je in via het Leerplein (indien mogelijk) of vul het aanvraagformulier in om de leeractiviteit voor jouw team aan te vragen.

Leren bij Zuidwester